Nét even anders…

De studenten en jong professionals van de Media Praktijk Academie (MPA) zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en weten dus als geen ander hoe je als bedrijf, merk of organisatie moet meegaan in deze snel veranderende wereld.

Met hun kennis en enthousiasme spelen we in op de nieuwste trends en ontwikkelingen, waardoor we keer op keer voor een verassende communicatieaanpak zorgen. De studenten krijgen begeleiding van communicatie experts van Sprangers en kunnen door het werken met ‘echte’ klanten veel leren over de verschillende facetten van het vak. Daarnaast inspireren zij op hun beurt de professionals van Sprangers met hun originele, frisse ideeën.

Benieuwd naar onze cases?

Meer groen en minder steen in de omgeving, zodat het hemelwater terug de grond in kan. Dat zorgt voor een levendige biodiversiteit en gaat bodemuitdroging tegen. Via de gemeente Oss kregen we de vraag om deze urgentie zichtbaar te maken.

Wij geloven dat ‘jong geleerd, oud gedaan’ is. Daarom hebben we een promoteam van jongeren afkomstig van scholen uit Oss, Stichting Oss Cultureel en leden van de MPA samengesteld, om het probleem een positieve manier draai te geven en goede initiatieven een podium te bieden.

Het team van de Klauw daagde elkaar onder andere uit tijdens challenges om zo op een leuke manier weetjes te delen. Ook maakten ze verschillende animaties om de problematiek uit te leggen en namen onze reporters een kijkje bij verschillende Osse initiatieven rond dit thema. Op social media delen we ‘groene’ Do It Yourself video’s, we gingen op bezoek bij de Osse basisscholen, brachten diverse ‘best practices’ in beeld en wonnen zelfs de aanmoedigingsprijs op de Nationale Groendag!

Hoe ga je om met een gevoelig onderwerp als stille armoede: het is overal, hoe maak je dat bespreekbaar. Sprangers heeft hier samen met de MPA de tanden ingezet.

Wij kregen de vraag om aan de slag te gaan  met een campagne om armoede en schuldenproblematiek verminderen door het probleem zichtbaar te maken. Daarvoor kwamen we tot de payoff ‘Met Elkaar, Oss tegen armoede’ en hebben we het merk en de bijbehorende campagne ontwikkeld. Daarin spreken ambassadeurs zich uit voor dit groeiende probleem. Een ervaringsdeskundige, die zelf in de schulden heeft gezeten of armoede kende, vertelt hoe hij daar weer uit raakte.

Een website, social media, flyer en een aangrijpende video vormen de basis voor de communicatie die we regelmatig versterken met diverse minicampagnes: van werving van schuldhulpmaatjes tot donaties.

Frank Lemeer is motivator en trainer en coacht organisaties, teams en individuen. Daarbij heeft hij als doel een eensgezinde organisatie te creëren met mensen die samenwerken.

Frank stapte in 2017 voor het eerst bij de MPA binnen met zijn visie op teamwork en organisatieverandering. Een van zijn speerpunten is het bundelen van krachten. Dat hebben we gedaan, met studenten, young professionals en onze eigen communicatie experts. Het sleutelwoord was verbinden en dat leidde al snel tot de merknaam ‘Lemeer Connected’.

“Ik ben echt verrast door de samenwerking met de MPA. Het was ook voor mij heel leerzaam en de passie die zij in hun werk steken, werkt inspirerend. Ik ben erg trots op wat onze samenwerking heeft opgeleverd.”

Samen hebben we het merk inmiddels verder uitgebouwd met een logo, huisstijl, website en deze verrassende promovideo.

Wil jij ons uitdagen met jouw vraag? Bel Manon, 0412 639444

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Youtube