De kracht van video

Home / Online / De kracht van video

Corona heeft abrupt onze manier van doen en denken veranderd. Videobellen is opeens het nieuwe bellen geworden. Mensen zien elkaar graag, live maar ook via video. Steeds meer blijkt hoe groot de impact van video eigenlijk is. Iedereen is vanuit huis of op werk in de weer met video om elkaar (virtueel) te ontmoeten.

Afgelopen maanden hebben we allerlei video’s voorbij zien komen; grappige rond het thuiswerken of in quarantaine en serieuze over de heftige gevolgen van de pandemie wereldwijd. Mensen die er het beste van proberen te maken. Video’s die werden opgenomen om de moed er in te houden. Of wat te denken van de bijzondere beelden die viral gingen van de anders zo drukke wereldsteden. Filmmakers legden het vast, en zo werd video gebruikt om te laten zien wat er gaande is.

Ook tv-programma’s werden niet meer vanuit een studio maar vanuit de huiskamer opgenomen, en kregen daardoor een persoonlijk tintje. Mensen vloggen er lustig op los om hun hart te luchten of gedachten te delen. Video is ineens – meer dan ooit – een niet meer weg te denken tool in ons leven!
Dit bewijst maar weer hoe krachtig beeld is als communicatiemiddel, een ‘marketinginstrument’, dé manier om te communiceren.

Voor bedrijven
Nu we wat gewend zijn aan het maken van de, vaak wat onhandige, videobeelden is het misschien goed om er vanuit die ervaring wat meer van te maken. Om zelf wat handiger te worden met video en dit in te zetten voor de promotie van je bedrijf. Bijvoorbeeld door de inzet van social media samen met je medewerkers. Neem de tijd om stil te staan bij wat je nu precies wilt vertellen, voor het opstellen van een goed script.

We denken graag over al die onderdelen met je mee. Zo ook over de locatie. Hoe en welke vragen je stelt. Vind je dat te spannend? Laat het ons doen! We zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is, ook tijdens de opname. We nemen de regie voor onze rekening, zorgen dat net dat ene plukje haar dat in de weg zit niet in beeld komt, letten erop dat interviewkandidaten de juiste houding aannemen en voorkomen geluidshinder op de achtergrond. Kortom: we letten op alle details. Zorgen dat het er allemaal goed uit ziet en dat de boodschap en video bijdragen aan jouw doelstelling.

Wij helpen je graag bij maken van een promovideo, ophalen van een goede quote, een inhoudelijk interview, montage van een vlog. Heb je juist andere ideeën? We denken mee en maken een passend voorstel. Dat doen we verantwoord, professioneel. Samen met een uitgebreid netwerk van studenten en young professionals die we de afgelopen jaren in onze Media Praktijk Academie hebben opgeleid. Daarmee blijft het ook nog eens betaalbaar.

Nieuwsgierig geworden? Bel met Manon via 0412-639444 of mail haar via manon@sprangers.com

Related Posts