Een nieuw gezicht voor Stichting Thuis in Oss

Home / Branding / Een nieuw gezicht voor Stichting Thuis in Oss

Schermafbeelding 2017-12-13 om 12.13.12

Stichting Oss Verwelkomt Vluchtelingen heet nu Stichting Thuis in Oss. De oorspronkelijke naam voldeed tijdens de noodopvang van vluchtelingen in het voormalige belastingkantoor aan de Lievekamplaan. Zij heette de nieuwe stadsgenoten welkom en maakte hen wegwijs in Oss. De noodopvang is in maart van dit jaar gesloten. “Nu de nieuwe Ossenaren deel uitmaken van onze stad, willen we eraan bijdragen dat ze zich hier helemaal thuis gaan voelen. Vandaar onze nieuwe naam: Stichting Thuis in Oss”, vertelt oprichter Angélo Schuurmans. Naast de nieuwe naam heeft de stichting ook een nieuw gezicht: een ander logo, een passende huisstijl én een uitnodigende website.

Angélo Schuurmans: “Ons nieuwe gezicht past goed bij onze plannen. De komende periode gaan we van start met een aantal nieuwe projecten waarin elkaar ontmoeten en kennismaken centraal staan.”

Helpende hand
Thuis in Oss verricht goed werk en telt momenteel 50 vrijwilligers. De stichting heeft haar handen vol aan verdere professionalisering. Zo was er behoefte om de communicatie beter te organiseren. Sprangers wilde hier graag een bijdrage aan leveren en zocht in haar netwerk naar andere partijen die zich wilden inzetten voor de stichting.

Opmaat Tekstschrijverij heeft alle teksten geschreven. Maar er zijn meer mensen aangehaakt. Zo is het logo en de huisstijl ontworpen door Hoogstede Ontwerpt. De campagne uitingen zijn ondersteund met foto’s van RuudRocks. Stefan van Helvoirt heeft geholpen bij de invulling van de communicatie en de realisatie van de website. En Publicity helpt bij de organisatie en uitvoering van evenementen.

Frenk Sprangers: ‘’Met een goed team breng je de communicatie op orde. Dat helpt de stichting. Zij kan daardoor alle energie steken in het organiseren van projecten om integratie te bevorderen.”

Related Posts