Een veilige site, een must

Home / Online / Een veilige site, een must

SSL

Klantgegevens hacken is tegenwoordig een koud kunstje. Tenminste, als je je website niet goed beveiligt. Dit voorkom je door een SSL certificaat te laten installeren, te herkennen aan het slotje aan het begin van de URL. Een veilige site is een must. Zeker als je bezoekers (persoons)gegevens achterlaten. Bijvoorbeeld doordat zij het contactformulier op je website invullen of betalingen verrichten in je webshop. Want je wilt toch niet dat gevoelige informatie zomaar op straat komt te liggen?

SSL
Deze afkorting staat voor Secure Sockets Layer. Met een SSL certificaat wordt vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden. Om te voorkomen dat criminelen of andere kwaadwillenden deze informatie kunnen onderscheppen, lezen of aanpassen. Hiermee houd je niet alleen indringers buiten de (online) deur, maar oogt de website ook betrouwbaarder. Want SSL is hot en webgebruikers worden er steeds alerter op.

Google beloont
Een extra voordeel is dat wanneer je website een SSL certificaat heeft, deze ook beter gevonden wordt door zoekmachines zoals Google. Verwacht hiervan geen wonderen, maar het helpt wel mee. Je vindbaarheid geef je namelijk een boost met Search Engine Optimization (SEO), maar dat even terzijde.

Verplicht?
Nee, het is niet verplicht om zo’n certificaat op je website te hebben. Maar de nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), schrijft wel voor dat het verplicht is om op een veilige manier met gegevens om te gaan. En mocht je je juridisch moeten verantwoorden, dan sta je zonder SSL certificaat wel degelijk zwakker. Ons advies? Gewoon laten installeren, dan blijft je veel ellende bespaard.

Bron: Frankwatching

Related Posts