Effectievere campagnes door inzet crossmedia

Home / Branding / Effectievere campagnes door inzet crossmedia

Effectievere campagnes door inzet crossmedia

Campagnes worden 57% effectiever als deze crossmediaal worden ingezet. Zo luidde één van de conclusies uit het nieuwe AdReaction onderzoek van Kantar Millward Brown. Doe je hier niet aan mee, dan mis je de boot. Zo stelt inspiratieplatform Sprout.

Eén boodschap, meerdere kanalen
Een crossmediale campagne wil zeggen dat de boodschap via verschillende kanalen verspreid wordt. De ontvanger krijgt de boodschap meerdere keren te zien, op verschillende tijdstippen. En het effect van herhalen werkt, zo blijkt uit onderzoek. Het zet je boodschap kracht bij en verstevigt je merkt. Maar voorop staat dat deze boodschap vooral aansprekend en prikkelend moet zijn. Met inhoudelijk goede content.

Maar welke kies je?
Het aanbod is groot. Denk aan social media, online video, nieuwsbrieven, tv-reclame en billboards. Volgens Jaime Turner (Amerikaans marketingprofessional) kies je het beste zoveel mogelijk kanalen. Hoe meer, hoe beter. Organiseer je bijvoorbeeld een live-event, plaats teasers op je social media kanalen en trek bezoekers voor verslag naar je website.

Ontvanger als ambassadeur
Bijkomend voordeel van deze nieuwe media is dat er meer interactie is tussen zender en ontvanger dan voorheen. Het is een wisselwerking. Je boodschap wordt niet alleen ontvangen, maar ook gedeeld met het eigen publiek. Zo wordt de zender ontvanger en de ontvanger wordt zender (én dus ambassadeur voor jouw merk of boodschap!).

Sprangers
Sprangers Communicatie zet al langer in op crossmediale campagnevoering. Frenk Sprangers: “AgriFood Werkt is zo’n campagne. Zo gaven studenten vanuit de MPA invulling aan Agrifood Werkt TV en gingen zij op pad met korte video’s om jongeren bewust te maken van innovatieve beroepen in de agrifoodsector”. Sprangers en Buuts Communicatie begeleidden studenten bij hun pitch voor het verbeteren van het imago van de agrifoodsector. Daarnaast werd er een ludieke quiz op locatie gehouden (guerilla marketing) en werd de crossmediale campagne aangejaagd op social media. Met als doel het imago van de sector te verbeteren. René Buuts vertelt: “de campagne is een waar succes geworden, mede dankzij de inzet op diverse kanalen.”

BRONNEN: Sprout, MarketingTribune

Related Posts