Ervaar de verhalen van de Maas

Home / Branding / Ervaar de verhalen van de Maas

De ontwikkeling rond de Maas biedt kansen voor natuur, recreatie en economie. Het gebied kent vele mooie verhalen, plaatsen en is rijk aan cultuur. Vanuit het Waterschap Aa en Maas kreeg Sprangers de vraag om mee te denken hoe cultuur, historie, recreatie en economie elkaar kunnen versterken met als uitgangspunt de recreatieve bezoeker. Wat vindt deze belangrijk?

Beleving als trekker
Door het toevoegen van Maasverhalen aan de routes in het gebied zetten we in op beleving en verrijking. Historicus Jurgen Pigmans vormt op verschillende punten het gezicht van deze verhalen. Met behulp van augmented reality en video worden deze tot leven gebracht. Een project waarin de kracht van samenwerking weer bewezen wordt en waar het Waterschap, ondernemers en bewoners elkaar versterken. Zowel in ontwikkeling en uitwerking van de routes als in bundeling van de marketinginspanningen om het gebied gezamenlijk voor een veel groter publiek te promoten.

Zichtbaar en vindbaar
Bezoekers worden meegenomen in de Maasverhalen en zullen de rol van promotors krijgen. Belangrijk is dat de routes herkenbaar, zichtbaar en vindbaar zijn. Met het oog op duurzaamheid, merkbeleving en gebiedspromotie is het huidige aanbod van informatie en aanbieders gestroomlijnd. Op verschillende plaatsen in het gebied worden borden met informatie geplaatst in één stijl en met één afzender. Deze eenduidige branding is duidelijk voor de bezoeker: één bord per knooppunt dat alle overige borden op deze plekken vervangt. Het gebruik van een app voor het ontsluiten van de informatie (video, audio, tekst en animatie) zorgt daarnaast voor een duurzame en uitbreidbare oplossing en biedt ruimte voor uiteenlopende van routes. Nieuwsgierig naar de app? Bekijk de videoteaser.

 

 

 

 

 

Related Posts