Hoe vangt Oss vluchtelingen op

Opvang van vluchtelingen is een maatschappelijk thema dat veel teweeg brengt in Nederland. De gemeente Oss kiest voor een uniek concept: gemengde opvang van Oekraïense en andere vluchtelingen. Daarbij zijn de mensen en hun belangen en bedoelingen het uitgangspunt. In deze aanpak heeft de gemeente de regie en wordt integratie gestimuleerd.

Om deze succesvolle Osse aanpak op een heldere, sympathieke manier uiteen te zetten voor betrokken organisaties, inwoners, andere gemeenten en het brede publiek adviseerde en realiseerde Sprangers Communicatie een e-magazine. Dat belicht het verhaal van de Osse opvang vanuit verschillende kanten. De betrokken wethouder gaat in op het beleid, het COA op de samenwerking, de Stichting Thuis in Oss op de aanpak en diverse bewoners van de opvang vertellen hun verhaal.

Bij de realisatie van het e-magazine was een heel team betrokken: Opmaat Tekstschrijverij, Invigor Videoproducties, Hoogstede Ontwerpt, Chef du Web en Thomas Segers Fotografie. Idee, regie en creatieve begeleiding waren in handen van Sprangers Communicatie.