Iedereen naar de stembus! Waarom? Daarom!

Home / Branding / Iedereen naar de stembus! Waarom? Daarom!

gemeenteraad_1591x705

Op 21 maart is het weer tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kiezen de inwoners van Oss een nieuwe gemeenteraad. De opkomst kon de vorige keer wel een boost gebruiken. Aan Sprangers de taak om de aanpak van Gemeente Oss wat aan te scherpen met een social media plan en campagne. Om mensen te motiveren om deze keer wél te gaan stemmen.

Social plan
Er kwam een social mediaplan dat al ruim voor de verkiezingen in de praktijk werd gebracht. Een Facebookpagina en Instagramaccount werden de tools om eerst eens uit te leggen wat een gemeenteraad doet. Welke partijen vormen die raad en waar beslissen ze eigenlijk over? Allemaal onderwerpen die het belang van de lokale politiek aangeven.

Effectief brainstormen
Deze social media ondersteunden een groter plan van de gemeente Oss. Om alles optimaal op elkaar aan te laten sluiten, sloten we aan bij een brainstormsessie van Gemeente Oss. Het plan kreeg al snel meer vorm: bewegend beeld zou online een hele waardevolle toevoeging zijn. We bedachten een format waarin lijsstrekkers aan de hand van stellingen uit de stemwijzer vertellen waar hun partij voor staat. Over fietsen in de stad bijvoorbeeld of een nieuwe randweg ten noorden van Oss. Zodat mensen weloverwogen hun stem uitbrengen.

Goed videowerk
De MPA werd ingeschakeld voor het maken van deze krachtige videoregistraties waarin lijsttrekkers hun pleidooi houden. En om hun verhaal wat kracht bij te zetten, sluiten zij allemaal met “en kom daarom stemmen op 21 maart!” De promo’s worden de komende weken ingezet op social media. Op een mooie opkomst!

Related Posts