MPA maakt teaser voor bijzondere theaterervaring

Home / Branding / MPA maakt teaser voor bijzondere theaterervaring

Het Osse centrum was in september en oktober in gebruik als theater. De bijzondere voorstelling I AM HERE – IK BEN HIER was te zien, gewoon midden in de stad op allerlei bekende plekken. Een unieke theaterervaring, waarvoor de Media Praktijk Academie een passende videoteaser maakte.

De voorstelling volgt Zakiya en Abol die op jonge leeftijd naar Nederland vluchtten. Zij namen het publiek mee in hun perspectief op de wereld, in hun dromen en nachtmerries. “We hopen dat we met deze voorstellingen bewustwording creëren. We willen laten zien dat nieuwkomers mensen zijn zoals iedereen, die hard werken om te integreren”, legt initiatiefnemer Angelo Schuurmans van Thuis in Oss uit. Met een koptelefoon op werd het publiek al luisterend meegenomen op een tocht door Oss waarbij allerlei verrassende zaken gebeurden.

Meedenken
Angelo heeft de prachtige voorstelling op poten gezet, waarin verhalen van jonge vluchtelingen werden verteld. De kaartverkoop liep alleen nog niet naar behoren. Hij vroeg de Media Praktijk Academie om mee te denken en promotiemateriaal te maken. De uitdaging voor de studenten van de MPA was om snel te komen tot een trailer die recht doet aan I AM HERE – IK BEN HIER. Nog dezelfde dag presenteerden ze Angelo het plan van de teaser die de beleving rond de voorstelling moest pakken. Hij was enthousiast. Een dag later volgden enkele lessen dronevliegen en een proefopname. Weer een dag daarna waren de opnamen.

Razendsnel
Lokale omroep DTV maakte opnamen van de draaidag voor een nieuwsitem. Ze wilden de teaser ook laten zien, als deze diezelfde dag nog kon worden opgeleverd. Een onmogelijke deadline om vier uur na opname te leveren? Niet voor de MPA! Ze konden die middag een trailer presenteren aan de opdrachtgever. Die was erg tevreden, de video ging door naar DTV en werd ingezet op social media. Een week later volgde nog een tweede versie van de trailer.

En hadden de teasers effect? De voorstellingen van I AM HERE – IK BEN HIER waren erg goed bezocht en voor een groot deel uitverkocht. De teaser die de MPA maakte is hier te bekijken.

Samenwerken of meer weten over de Media Praktijk Academie? Neem eens contact op met Remy of Manon.

 

 

 

 

Related Posts