Nieuwbouwproject Parktuinen: Branding en crossmediale campagne

Home / Branding / Nieuwbouwproject Parktuinen: Branding en crossmediale campagne

HM cover 1 bij water-LR

Parktuinen is een mooie, duurzame woonbuurt aan de rand van Rosmalen. Het ligt middenin De Lanen, onderdeel van De Groote Wielen. Hier bouwt Hoedemakers bouw en ontwikkeling in fases ruim 300 woningen. Sprangers ondersteunt Hoedemakers bij alle communicatie.

Van concept…
De woonbuurt bestaat uit een grote diversiteit aan woningen. Dus wie is de doelgroep? Wat is de sfeer die we willen overbrengen? Dat zijn belangrijke vragen bij de ontwikkeling van het communicatieconcept. Het nieuwbouwproject richt zich voornamelijk op jonge gezinnen en starters. Om deze doelgroep te bereiken, kozen we voor een laagdrempelige en uitnodigende sfeer. Zo ontstond het idee voor de uitnodiging: ‘wonen op een plek waar het altijd voelt als vakantie’. Die mooi wordt onderstreept door de fotografie van Eyequote en de vormgeving van Tikkl.

…tot uitvoering
Als het concept er ligt, kunnen de communicatiemiddelen worden bepaald. Sprangers maakt daarin samen met Hoedemakers een keuze zodat een crossmediale campagne ontstaat. We maken vervolgens de planning en houden de regie. Zo werken we toe naar een start verkoop-moment. Via social media, de website, de nieuwsbrief en persberichten pakken we de aandacht met teasers en kondigen we de start van de verkoop aan. Ook tijdens de verkoop blijft Sprangers betrokken. Zo houden we bijvoorbeeld in de gaten of er bepaalde woningtypes minder goed verkopen. Is dat het geval? Dan starten we bijvoorbeeld een aparte Facebook-campagne om ze te promoten.

Meer zien van Parktuinen?

Related Posts