De Oase: één naam, één logo, één gedachte

Home / Branding / De Oase: één naam, één logo, één gedachte

oase

Hospice de Oase en Terminale Thuishulp Maasland (TTM): twee organisaties op het gebied van terminale zorg. Sinds 2014 zijn zij samen ‘Oase – Hospice en zorg thuis’. Logisch dat ook op het gebied van communicatie het nodige verandert. Sprangers ondersteunde bij de identiteitskeuze, een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Werkte in samenwerking met Chef du Web aan een nieuwe website. Adviseert de organisatie en verzorgt het webonderhoud en de digitale nieuwsbrief.

Samen één
Cultuurverschillen tussen hospice de Oase en TTM waren er zeker. “We zochten een bureau dat in staat was de twee partijen dichter bij elkaar te brengen én nieuwe communicatiemiddelen te ontwerpen. Toen kwamen we uit bij Sprangers: het gevoel was gewoon direct goed”, zegt Paul de Lannee de Betrancourt (vrijwillig PR medewerker bij de Oase) enthousiast. Soepel, prettig en snel schakelen. Dat zijn woorden die de samenwerking tussen Sprangers en de Oase typeren.

Samen werken
Het waren twee organisaties die elkaar hebben moeten vinden. Al snel kregen we de groep met hun neuzen dezelfde kant op. Paul: “Sprangers kwam wezenlijke argumenten, lichtte toe waarom bepaalde keuzes zo belangrijk waren. Onze nieuwe huisstijl is een versmelting tot het beste van twee werelden”. Zo is gekozen voor de naam ‘Oase’. Een vertrouwde naam voor een breed publiek. En de kleuren zijn afgestemd op de landelijke koepelorganisatie VPTZ Nederland. De belijning in het logo verwijst naar de contouren het hospice, waarvan de nieuwbouw dit jaar gereed is. En de website? Die is eigentijds, maar toch niet té modern. Passend bij de klant. Daar zijn webbezoekers het ook mee eens. De complimenten stromen nog steeds binnen.

Related Posts