Social media? Berghege maakt zelf echte content!

Home / / Social media? Berghege maakt zelf echte content!

Berghege bouwt. En wij bouwen al zo’n dertig jaar bouwen wij mee aan hun communicatiestrategie. Zo kwam ook de vraag voor het inrichten en onderhouden van hun social mediakanalen bij ons terecht. Wij geloven erin dat dit alleen werkt, als je als bedrijf zelf de content maakt. Maar we helpen natuurlijk wel graag een handje.

KEUZES MAKEN

Eerst hebben we bepaald welke online kanalen bij Berghege passen. Dat werden LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter en YouTube. Voor elk kanaal beschreven we de uitgangspunten. Wie wil je aanspreken? Wat is je boodschap? Maar vooral ook: hoe pak je het aan?

LAAGDREMPELIG

Deze strategie is een leidraad voor het social media team dat bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende disciplines binnen het bouwbedrijf. Van hun komt content die je als buitenstaander gewoonweg niet bedacht krijgt. Om de drempel zo laag mogelijk te houden en fouten te voorkomen, plaatst het team hun foto’s en teksten op een afgeschermde plaats online. Wij pikken het daar op, verzorgen de eindredactie op tekst en soms ook beeld. Daarna plaatsen we het op de meest geschikte social kanalen.

BOEIEND EN VERRASSEND

Inmiddels hebben we gezien hoe goed het werkt. De boeiende én verrassende inkijkjes in het vak hebben bijvoorbeeld al heel positief bijgedragen aan de personeelswerving voor Berghege. Onze rol is die van coach en we sturen bij waar dat nodig is. De content is authentiek en Berghege houdt grip op de inhoud. Ze leren al doende wat wel en niet werkt. Zodat zij ons straks niet meer nodig hebben!

BENIEUWD?

Bekijk Berghege eens op Instagram of Facebook. Meer weten over deze aanpak met een intern social media team? Vraag ernaar bij Ilse of Remy.

OPDRACHTGEVER

Bouwbedrijf Berghege

GERELATEERD

Related Projects