Sprangers bij Cometen: vloggen doe je zo!

Home / Marketing / Sprangers bij Cometen: vloggen doe je zo!

IMG_4301B

Je hebt vast weleens gehoord over vloggen. Maar wat is het nou precies? Vloggen is eigenlijk niet meer dan bloggen op video. Maar hoe pak je zo’n vlog aan? Tijdens de laatste editie van Cometen -een netwerkbijeenkomst voor en door Osse communicatiecollega’s – mochten we vanuit Sprangers een workshop geven. Het thema? Je raadt het al.. vloggen!

Vloggen in de praktijk
Pauline Wooninck weet alles over vloggen en influencer marketing. Zelf werkt ze als Influencer Marketeer achter de schermen bij Anna Nooshin, één van ’s lands bekendste vloggers. Meestal blijft ze dus zelf achter de schermen, maar speciaal voor Sprangers nam ze een eigen vlog op waarin ze het publiek vertelt over de do’s en don’ts van vloggen. Hoe je je doelgroep aanspreekt en hoe een goede vlog wordt opgebouwd. Een vlog lijkt op het schrijven van een verhaal. Je heet je publiek welkom, vertelt wat je wilt delen en licht de kern van je verhaal toe. Simpel toch? Wij daagden de aanwezigen uit direct aan de slag te gaan met hun eerste eigen vlog!

We verdeelden de deelnemers in kleine groepjes waarna uit ieder team iemand enigszins aarzelend een selfiestick pakte. Met aansturing vanuit onze studenten van de Media Praktijk Academie (MPA) is iedereen hard aan het werk gegaan. Het was even wennen, maar er is ontzettend veel gelachen én opgestoken. Zo bleek maar weer eens hoe leuk het is om in de praktijk ervaring op te doen. Adviseren is één ding, maar het zelf doen is zeker zo leerzaam!

Related Posts