Sprintsessies voor nieuwe ideeën

Home / Innovatie / Sprintsessies voor nieuwe ideeën

Communicatie is volop in beweging. Natuurlijk zitten we bovenop de ontwikkelingen in ons vak en zoeken we steeds naar de beste antwoorden voor vragen van klanten. Hierin zoeken we graag onze grenzen op. Onder leiding van Martijn Bos van Afdeling Weten kwamen we in een aantal sprintsessies tot verrassende nieuwe ideeën. Een aantal wordt nu uitgewerkt om de komende tijd gericht in te gaan zetten.

Echte content maak je zelf
Een van deze producten is het organiseren van social media, maar dan wel met de klant zelf. Onder de noemer ‘Echte content maak je zelf’ trainen we een intern team om input te verzamelen en te delen. Sprangers zorgt voor eindredactie en monitoring. Een manier van werken waarbij medewerkers van verschillende afdelingen leren hun vakkennis, leuke berichtjes en ideeën te delen en beelden en teksten te maken met de veilige gedachte dat de eindredactie geregeld is. In de praktijk zien we dat medewerkers dit snel leren en het ook echt leuk gaan vinden. Bovendien kost het op deze manier erg weinig tijd. De eerste best practice is inmiddels opgeleverd. Met prima resultaten. Na de zomer gaan we deze aanpak actief in de markt zetten.

“Door eindredactie op beeld, tekst en een doordachte kanaalkeuze bij ons neer te leggen, kunnen medewerkers zich bezighouden met de inhoud van de content, hun vakkennis”, stelt online strateeg Remy Bakker.

Related Posts