Verhalen van de Maas komen tot leven

Home / Branding / Verhalen van de Maas komen tot leven

Over de Maas zijn heel veel mooie verhalen te vertellen; er liggen prachtige dorpen en vestingstadjes met een rijkdom aan cultuur en historie. Vanuit het Waterschap Aa en Maas kregen wij de vraag om mee te denken hoe we deze tot leven konden brengen. Samen met Dutch Rose, Studio Rik van den Broek en onze eigen Media Praktijk Academie (MPA) bedachten we een manier om het verhaal letterlijk in de werkelijke omgeving te projecteren.

Levensgroot en levensecht
Wie historicus Jurgen Pigmans wel eens heeft horen praten, zal dat niet snel vergeten. Deze kenner van het gebied rond de Maas schudt zo tientallen prachtige vertellingen uit zijn mouw. Hij weet ze zo beeldend te brengen dat je het als het ware voor je ziet. Voor drie van zijn vertellingen schreven we samen met hem een scenario. We maakten er met onze studenten van de MPA opnames van en daarna konden Studio Rik van den Broek en Dutch Rose aan de slag met de animaties en app om het geheel te illustreren en helemaal tot leven te wekken.

Wel doorvertellen
In deze testfase hebben we in overleg met het Waterschap Aa en Maas drie mooie onderwerpen en locaties gekozen. Via een app kan je zelf de route langs deze punten bepalen. Op één van de locaties aangekomen richt je de smartphone op het ijkpunt. Dan popt levensgroot de historicus Pigmans op die je meeneemt in een bijzonder verhaal over de plaats waar je je bevindt. Zo levendig verteld én verbeeld dat bezoekers deze Maasverhalen meteen willen doorvertellen. Of beter nog: anderen gaan meenemen naar de locatie om ze samen nog eens te bekijken! Bekijk de videoteaser.

Op en top verbeelding
Het gaat nu nog om een pilot van drie verhalen die in de app zijn opgenomen en via augmented reality tot leven zijn gebracht. Voor bezoekers een speelse, leuke manier om meer te weten te komen over het gebied. Die meer tot de verbeelding spreekt dan de wirwar aan bebording in het recreatiegebied nu doet. Voor organisaties met een verhaal over de Maas een kans om hun informatie te verrijken en op een unieke manier te verspreiden. Want de app is perfect uit te breiden met allerlei vormen van informatie; van video en audio tot tekst en animatie. Over elk denkbaar relevant onderwerp!

Meer weten over deze pilot? Vraag het aan Remy.

 

 

Related Posts